rubrik-3c

Meningen med Livet


– några goda råd till sin egen spegelbild

Njut medan du kan av ungdomens styrka...äh, du kommer ändå inte att fatta vad du har förrän krafterna sviker dig. Men tro mig, om tjugo år kommer du att blicka tillbaka på foton av dig själv och minnas på ett sätt du knappast kan föreställa dig nu, vilka möjligheter som låg framför dig och hur snygg du en gång var.

Du är ändå inte så fet som du tycker.

Oroa dig inte för framtiden. Okey, oroa dig då, men tänk på att oron löser lika mycket problem som att tugga tuggummi ger dig godkänt i matteprovet.

De verkliga problemen i ditt liv kommer troligen från oväntat håll. Saker som dyker upp när du minst anar det, som drabbar dig klockan fyra på morgonen en vanlig torsdag.

Ta dig för att göra en sak varje dag som skrämmer dig.

Sjung.

Var inte vårdslös med andra människors hjärtan. Och ställ inte upp på folk som är vårdslösa med ditt eget.

Använd tandtråd.

Slösa inte tid på avundsjuka; ibland ligger du före, ibland efter. Loppet är långt. I slutändan tävlar du ändå mot dig själv.

Kom ihåg alla komplimanger du fått. Glöm förolämpningarna. Om du lyckas med det, låt mig veta hur.

Spara gamla kärleksbrev. Kasta gamla kontoutdrag.

Stretcha.

Låt dig inte skämmas om du inte vet vad du ska göra av ditt liv. De mest intressanta personerna jag känner, visste inte vid 22 vad dom skulle göra med sina liv. Några av de mest intressanta fyrtioåringarna jag känner, vet det fortfarande inte.

Få i dig massor av kalcium.

Var rädd om dina knän. Du kommer att sakna dom när dom gjort sitt.

Kanske gifter du dig, kanske inte. Kanske får du barn, kanske får du inte. Kanske skiljer du dig vid fyrtio, kanske kör du fågeldansen på din sjuttifemte bröllopsdag.

Vad du än gör, lyckönska dig inte för högt. Fast håll inte igen för mycket heller. Alla dina val är vågspel, precis som alla andras.

Njut av din kropp, använd den på alla sätt du kan. Var inte rädd för den och bry dig inte om vad andra tycker om den; ett finare instrument kommer du aldrig att äga.

Dansa.

Även om du inte kan göra det någon annanstans än hemma.

Följ instruktionerna och om du skippar dem; titta inte i veckopressen, de får dig bara att känna dig ful.

Lär känna dina föräldrar; du vet inte när de går bort. Var trevlig mot kusiner; de är din säkraste länk bakåt och kanske de som kommer att stå ut med dig längst i framtiden.

Inse att vänner kommer och går, utom de få, som håller sig kvar. Jobba hårt på att brygga över skillnader i geografi och livsstil. För ju äldre du blir, ju mer kommer du att behöva dom som trodde på dig medan du var ung.

Lev för en tid i New York; men lämna stan innan den gör dig hård. Lev en tid i norra Kalifornen; men lämna stället innan du blir mjuk.

Res, se dig omkring.

Trixa inte för mycket med hårprodukter, du kommer att se ut som åttifem vid fyrtifem.

Var noga med vems råd du köper. Men ha tålamod med dom som levererar. Goda råd är liksom nostalgi. Att bjuda på goda råd... är som att rädda nåt från sophögen, putsa av det värsta, måla över skavankerna och återvinna det för mer än det en gång kostat.

Och du, lita på mig. Snåla inte på solskyddet.

 -Fritt från "The Big Kahuna" (sv titel Strictly Business)Ta chansen nu